Laatste audities 2019

Het schooljaar gaat bijna beginnen, maar gelukkig hebben we nog één auditieronde! Deze is op 19 augustus a.s. Je kunt je nog aanmelden. Lees meer op deze pagina! We gaan graag naar je kijken!

Over de academie

De Koningstheateracademie is dé Academie voor Cabaret in Nederland, met o.a. een vierjarige voltijdopleiding tot Bachelor of Cabaret, voor getalenteerde theatermakers vanaf circa 18 jaar, maar ook andere opleidingsvarianten, zoals Playground Plus en Playground for Professionals. Sinds de start van de Koningstheateracademie in 1999 is zij uitgegroeid tot een gespecialiseerde cabaretopleiding met verbluffende resultaten.

Een opleiding met resultaten

Van de studenten die in de afgelopen jaren afstudeerden heeft het merendeel de overstap naar het professionele werkveld met succes kunnen maken. Met festival-/prijswinnaars als Nathalie Baartman, Dames voor na Vieren (Hanneke Drenth en Anne van Rijn), Pieter Derks, Jochen Otten, Katinka Polderman, Louise Korthals, Kirsten van TeijnJan Beuving, Patrick NederkoornThijs van de Meeberg, Kiki SchippersAnne Neut en vele anderen mag de Koningstheateracademie zich dan ook de meest succesvolle (privaat gefinancierde) cabaretopleiding van het Nederlandse taalgebied noemen.

Dus…

Wil jij ook in dit rijtje namen terecht komen?

Doe dan auditie en laat je horen.

Want jij zegt het!

Terug naar het overzicht

Bachelor of cabaret

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder