Hoe werken we?

We gaan een voorstelling maken. Jouw voorstelling. Door middel van schrijven, zingen en acteren.  Dat is de kern en dat zijn de hoofdvakken van de opleiding. Dan zijn er ook nog ondersteunende vakken, zoals dramaturgie, improvisatietechniek, mime, stem en spraak, cultuurgeschiedenis, filosofie, etc.

In de loop van de opleiding krijgen studenten steeds meer mogelijkheden om hun talent in de praktijk te brengen. Vanuit de opleiding worden optredens georganiseerd in theaters en in het bedrijfsleven. Hier zet je je eerste stappen al om met je talent geld te verdienen. Brood en beleg met jouw talent. Want per slot van rekening moet het je beroep worden. Dus krijg je als student in de loop van de opleiding ook zakelijke training waarbij je een ondernemingsplan maakt voor jezelf.

We helpen dwarse denkers om hun eigen unieke plek te vinden in de wereld van het cabaret. Als kunstenaar, als ambachtelijk theatermaker, en als ondernemend professional.

Van studenten die afstudeerden aan de Koningstheateracademie kan een buitengewoon hoog percentage zich in de  loop der jaren een plek verwerven in het Nederlandse cabaretlandschap en daarvan leven.

Bekijk hier ons docententeam, en check ook uit wie er zoal als gastregisseur of gastdocent bij ons hebben gewerkt!

collage_presentaties3

 

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder

Extra audities!

Laatste kans voor seizoen 2017-2018! Op 24 augustus vinden bij de Koningstheateracademie extra audities plaats (eerste ronde). De tweede ronde is op 26 augustus. Lees hier meer!
Lees verder