Wat kost het?

De opleiding

De Koningstheateracademie biedt het Hbo onderwijsprogramma ‘Bachelor of Cabaret’ aan. De opleiding staat bekend als de meest succesvolle opleiding tot cabaretier in Nederland.

Bijzonder aan de Koningstheateracademie is dit: De opleiding besteedt bijzonder veel zorg aan de cabaretier als kunstenaar, èn aan de cabaretier als ondernemer. Daarom is er al tijdens je studie de mogelijkheid om ervaring op te doen in het werkveld. De Koningstheateracademie heeft namelijk een impresariaat: KTAproducties. Via dit impresariaat komen zowel zakelijke opdrachten binnen als opdrachten in theaters. Zo doe je al tijdens je studie wat échte ervaring op, waar je ook nog eens een leuk zakcentje aan kan verdienen. Dat is uniek voor een kunstvakopleiding!

Meer weten over het impresariaat van de Koningstheateracademie? Check het hier!

De Koningstheateracademie valt sinds 2022 onder Avans Hogeschool. We zijn nu een reguliere HBO-opleiding. Dat betekent onder andere dat je voor de Koningstheateracademie het reguliere HBO-tarief betaald.

Studenten van de HBO-opleiding tot Bachelor of Cabaret hebben recht op studiefinanciering en een ov-jaarkaart. Ook biedt DUO een mogelijkheid voor collegegeldkrediet. Verder worden door sommige ondernemende studenten verschillende manieren toegepast om dit collegegeld bij elkaar te krijgen, zoals crowd-funding, fondsen etc.

Hieronder vind je een overzicht van de lesdagen, de kosten, en nog financiële info over aftrekbaarheid, studiefinanciering, collegegeldkrediet, etc.


De lesdagen:

(Seizoen 2024-2025)

Hbo ‘Bachelor of Cabaret’maandag t/m donderdag

Het lesgeld (2024-2025):

Hbo ‘Bachelor of Cabaret’€ 2.530,-

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder