Remy Evers wint Cameretten 2019!

Alumnus Remy Evers heeft de juryprijs op Cabaretfestival Cameretten 2019 gewonnen! Hij stond in de finale met Tobi Kooiman en Henk Overdijk. Samen spelen ze de komende maanden de finalistentour. Check hier de speellijst!

 

Lees hier Remy’s lovende juryrapport:

Remy Evers – Gewoon Remy
Remy Evers studeerde in 2017 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch waarbij hij een trio vormde met Marco Lopes en Thijs van de Meeberg en dat later als duo verder ging. Nu stond hij alleen op het podium.

Evers brengt veruit het meest theatrale optreden en beweegt zich erg goed op het podium. Hij is een jongen – wonend in zijn kartonnen doos annex starterswoning – wiens grootste wens is om prins carnaval te worden, om zo alsnog voor vol aangezien te worden door zijn vader. Hoewel hij diep in zijn hart eigenlijk een samoerai is.

‘Gewoon Remy’ is een heerlijke voorstelling. Door de capriolen die hij uithaalt – onder andere met een bladblazer – vooral voor mensen vanaf rij 5 en verder.

De jury over Evers: “Meteen in de eerste scène van Gewoon Remy wordt duidelijk dat Remy Evers een groot acteertalent heeft met een goed gevoel voor timing. Hier staat een sympathieke loser die de aandacht trekt met zijn ongewone manier van campagne voeren. Evers wil namelijk Prins Carnaval worden om zijn overleden vader – ook ooit Prins Carnaval – te eren.”

Terug naar het overzicht

Bachelor of cabaret

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder