3 Gloednieuwe docenten

Met trots en plezier presenteren we een aantal nieuwe docenten! We namen afgelopen seizoen afscheid van Frank Verhallen, die jarenlang als docent aan onze opleiding verbonden was. In zijn plaats komt Dick Zijp. Daarnaast werden afgelopen seizoen voor het eerst lessen gegeven in Filosofie en Lecture & Performance. Hieronder meer informatie over deze aanwinsten voor het docententeam!

Maarten van den Berg

Docent Lecture and Performance
Twee jaar kleinkunst in Antwerpen, Meisner derde jaar en Bachelor universitair Humanistiek. Hieruit is te concluderen dat Maarten een brede blik heeft als het aankomt op cabaret. In de cabaretwereld werkt hij voor verschillende radio- en tv-formats samen met Jan Jaap van der Wal en Arjen Lubach. Panache, TV-Lab en Dus ik ben brainwash zijn enkele voorbeelden. Doceren is voor Maarten niet nieuw hij deed dit al eerder aan de Universiteit voor Humanistiek en ook op de Koningstheateracademie is hij niet onbekend. Ook hier heeft hij al gedoceerd in filosofie en theater maken. Nu slaat hij echter een nieuw pad in als Docent Lecture and Performance. Ooit student aan het Koningstheateracademie nu docent. Wij hebben er vertrouwen in!

Ivana Ivkovic

Docente Filosofie
Ivana was eerder docent aan de Katholieke Universiteit in Brussel en de Universiteit in Tilburg waar zij ook is afgestudeerd. Ivana is een uiterst gedreven vrouw die filosofie ademt.  Naast het lesgeven op de Koningstheateracademie, is ze haar dissertatie aan het afronden op het gebied van politieke filosofie. Haar liefde voor filosofie steekt ze ook niet onder stoelen of banken. Als eigenaar van NoWishfulThinking is het haar missie filosofie te brengen voor een breed publiek, omdat zij er stellig van overtuigd is dat filosofie een plaats heeft – en moet hebben – in het publieke leven.
Daarom de aangewezen persoon om de functie van filosofiedocente te vervullen op de Koningstheateracademie!

Dick Zijp

Docent Repertoire kennis en cultuurgeschiedenis
Dick Zijp behaalde zijn BA Theaterwetenschap en zijn BA Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam beide cum laude. Aan dezelfde universiteit rondde hij zijn MA Kunstwetenschappen af met een onderzoek naar hedendaags Nederlands cabaret. In dit onderzoek bevraagt hij het kritische imago van het Nederlandse cabaret en kijkt hij specifiek naar de rol van humor en de constructie van authenticiteit. Naast zijn studies was hij lange tijd vaste cabaretmedewerker van de Uitkrant en schreef hij, in opdracht van het Theater Instituut Nederland (TIN), verschillende lemma’s voor de Nederlandse theatercanon. Als student-assistent aan de UvA gaf hij les aan eerstejaarsstudenten Theaterwetenschap. Nu komt hij het Koningstheateracademie team versterken als docent Repertoirekennis en cultuurgeschiedenis.

De Academische kern…

Samen met docent literatuurgeschiedenis Laurens Ham (die dit voorjaar promoveerde met het proefschrift Door Prometheus geboeid – de autonomie en autoriteit van den moderne Nederlandse auteur) en Master in de Theaterwetenschappen en dramaturge Annalin van Putten vormen deze docenten de academische kern van de Koningstheateracademie.

Overige docenten

Wil je weten wie er nog meer lesgeven aan de Koningstheateracademie? Check het hier!

 

Terug naar het overzicht

Bachelor of cabaret

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder