Alumni in de spotlights!

Deze zomer is Kirsten van Teijn genomineerd voor de Neerlands Hooop en heeft Stefan Hendrikx de juryprijs op het Leids Cabaret Festival gewonnen. Beide alumni zijn in 2013 afgestudeerd.

Kirsten van Teijn genomineerd voor de Neerlands Hoop!

Kirsten van Teijn is met de voorstelling (S)EXPERIMENT genomineerd voor de Neerlands Hoop, de VSCD cabaretprijs voor een cabaretier met een opvallend programma of voor een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Naast haar afstuderen aan de Koningstheateracademie heeft ze op het Griffioen/Zuidplein de jury- en publieksprijs gewonnen, en in datzelfde jaar won ze op het Groninger Studenten Cabaret Festival alle drie de prijzen. (S)EXPERIMENT is haar vierde theaterprogramma.

De jury over (S)EXPERIMENT: “Kirsten van Teijn was burgerlijk tevreden met haar vent, toen ze als een blok viel voor een vrouw. Wat doe je dan? Negeer je je gevoelens, ga je weg bij je vriend of zoek je een onorthodoxe levensvorm waarin beide relaties naast elkaar mogen bestaan? Van Teijn koos, gelukkig, voor dat laatste. (S)EXPERIMENT is een opzwepende, moderne en urgente voorstelling. De fysiek sterke cabaretière is gegroeid in haar eigenheid en vond een plek voor al haar talenten. Ze viert de duo-liefde uitbundig zonder het moeilijke traject ernaartoe te negeren.

Op 10 oktober worden de uiteindelijke winnaars van de VSCD Cabaretprijzen bekend gemaakt in Theater Diligentia in Den Haag.

Stefan Hendrikx wint het Leids Cabaret Festival!

Beeld: Leids Cabaret Festival

Afgelopen juni ging Stefan Hendrikx er vandoor met de juryprijs. Na zijn afstuderen aan de Koningstheateracademie is hij nog verder gaan studeren aan de Toneelschool in Arnhem. Stefan is onderdeel van het improvisatie-duo Beperkt Houdbaar (samen met Andries Tunru, tevens alumnus) en hij stand-upt bij het Utrechtse Comedyhuis. Met zijn jurywinst is Hendrikx is de opvolger van Lisa Ostermann, de winnaar van de vorige editie in februari 2020.

Uit het jury-rapport: ‘Als Stefan Hendrikx opkomt zie je meteen dat we te maken hebben met een allround performer. […] Door Stefan worden we allemaal uitgedaagd om onze grenzen te verleggen. Hij is retegrappig.’

Terug naar het overzicht

Bachelor of cabaret

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder