Elke Vierveijzer

In 2014 studeerde Elke Vierveijzer af met haar voorstelling ‘De staat van ontbinding.’

In 2015 behaalde ze de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Van 2016 tot en met 2018 speelde ze haar ode aan Maarten van Roozendaal – Om te janken zo mooi – die in verschillende recensies werd bekroond met vier sterren. Na deze bijzondere tour, onder de liefdevolle en gevoelige muzikale begeleiding van Michiel Wetzer aan de vleugel, maakte ze ‘Zonder Genade’, haar eerste avondvullende voorstelling vol eigen werk, met een daarbij behorend album.

Op voordracht van de VSCD jury van de cabaretprijzen, is het STIJGEND APPLAUS STIPENDIUM 2019 toegewezen aan Elke en haar komende productie; ‘LUCHT’.

Voor LUCHT won ze tevens
DE POELIFINARIO 2021 in de categorie kleinkunst
voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

De VSCD-jury over LUCHT: “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Lucht is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in haar nummers, die heen en weer schieten tussen rauwe kwetsbaarheid en cynisch misnoegen. Ze heeft daarbij een scherp oog voor de maskers die we allemaal angstvallig vasthouden. De fraaie, gevarieerde arrangementen en invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken Lucht helemaal af.”

Naast haar voorstellingen schrijft Elke liedjes op maat voor bedrijven en particulieren en andermans veren radio 5.
Daarnaast is ze werkzaam als regisseur, klankbord liedtekstschrijven, en geeft ze workshops liedschrijven (op maat).

Foto: Jaap Reedijk

Meer weten en op de hoogte blijven?

Check haar website: www.elkevierveijzer.nl

 

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder