Andries Tunru

Andries Tunru studeerde in 2015 af met zijn voorstelling ‘Vlees, Vis, Wal en Schip’.

Hij treedt op met een solovoorstelling onder zijn eigen naam, en als onderdeel van improvisatiecomedygroepen Beperkt Houdbaar en Flunknarf. Daarnaast deed hij mee aan het tv-programma Hufterproef, was hij columnist bij het radioprogramma Druktemakers en is hij een van de presentatoren van Radio Willekeur.

In 2016 stond Tunru in de finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival, won hij de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival, en won hij de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Het jaar erop won hij de persoonlijkheidsprijs op Cameretten.

In zowel 2018 als 2019 werd hij, met improvisatiegroep Flunknarf, Nederlands Kampioen Improvisatietheater op het Nederlands Theatersport Toernooi.

In seizoen 2019-2020 toert hij met zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling. Benieuwd waar hij speelt? Check zijn speellijst!

Meer weten en op de hoogte blijven?

Check zijn website: www.andriestunru.nl

 

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder