Brigitte van Bakel

Brigitte van Bakel ( Amsterdam 1987) worstelt op het podium met zichzelf, met de maatschappij,  maar vooral met zichzelf in de maatschappij.  Brigitte verlangt uitleg, een handleiding, goedkeuring van boven. Iets om haar gerust te stellen.

Brigitte wil een heldendaad verrichten, maar niet om gezien te worden. Hoewel ze het wel fijn zou vinden als het gezien wordt. Niet dat het daar om gaat, natuurlijk. Brigitte is onrustig. Brigitte maakt zich zorgen. Brigitte is in paniek.  Daarom staat Brigitte op het podium om U gerust te stellen, want als U gerustgesteld bent, dan is zij het ook.

Brigitte is in 2017 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie met haar voorstelling ‘De stille migrant’.  In deze voorstelling ging zij op zoek naar haar Kaapverdiaanse identiteit en wist ze op een bijzondere manier haar persoonlijke verhaal  te verbinden met de zoektocht van het Kaapverdiaanse volk naar identiteit.

De afstudeercommissie oordeelde over haar voorstelling als volgt:

“Brigitte is een innemende persoonlijkheid die je vanaf het begin meeneemt in haar verhaal, waar ze bovenuit weet te stijgen en waarmee ze de zaal uiteindelijk ontroert achterlaat. De voorstelling is een geslaagde verstrengeling van een persoonlijk en maatschappelijk verhaal.”

Momenteel is Brigitte deel van het nieuwe cabaretduo ‘Vlamousse’, samen met Maya van As.

Dit duo heeft in 2019 getekend bij het impresariaat Hummelinck Stuurman.

Meer weten en op de hoogte blijven?

Check haar website: www.brigittevanbakel.nl
of bekijk hier de website van Vlamousse!

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder