Megan van Wees

Megan van Wees (1993) is geboren in Zaandam en bracht haar jeugd door in Zaandijk. Als kind wilde ze graag clown worden, gelukkig was dat maar een fase. Na haar atheneum afgerond te hebben, heeft ze de éénjarige jongerenopleiding van Theaterschool De Trap in Amsterdam gedaan. Dat vond ze erg leuk, maar besloot daarna toch om te gaan studeren aan de Universiteit voor Humanistiek. Daar kwam ze erachter dat haar hart toch echt aan het theater toebehoorde. Nadat ze keurig haar propedeuse had gehaald (want zo is ze dan ook wel weer) ging ze naar de Koningstheateracademie in Den Bosch. Daar studeerde ze op 28 juni 2017 af met haar afstudeervoorstelling ‘De Klippen’.

Ze heeft meer weke delen dan een kwal en huilt om reclames met dieren erin. Door haar milde allergie voor nikkel en haar moeite met het leven in het algemeen, heeft ze het niet altijd even makkelijk. Ze probeert door middel van een goede dosis zelfspot, scherpe analyses en schrijnende liedjes de wereld een iets draaglijkere plek te maken. En als dat haar niet lukt, is het sowieso goed dat ze even de deur uit is, dus boek haar maar. Dat doet haar goed.

 

Meer weten en op de hoogte blijven?

Check haar website: www.bartjakobs.nl

 

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder