Grof Geschud

LANDER SEVERINS

speler, maker

˚1996, opgegroeid  in de bossen van de Zoersele Kempen is deze  Belg steeds op zoek naar de samen in  de huidige individualistische  maatschappij. In een innig afscheid op een druk treinstation. In de spreeuwen in een avondzon.  In twee vreemden  op de straat. Pathetiek schuilt om de hoek, wanneer hij bioteksten schrijft maar o o o wat is het lachen met deze kerel. En huilen, dat ook.

MYRTHE VAN VELDEN

speler, maker

1996,  opgegroeid tussen de koeien, verlaten weilanden en afgesneden van de bewoonde wereld, verhuisd naar Utrecht  maar toch nooit de Achterhoek uit haar hart kunnen verbannen, blijft  ze een fascinatie houden voor verlatenheid. De verlaten natuur , maar vooral de verlaten mens. Wat men wel niet doet om zich maar niet eenzaam te voelen. Verder is het een hartstikke gezellige meid.

TVB New Artist

‘TVB New Artist’ is een samenwerkingsverband tussen theaters en TVB Theater met als doel een uitzonderlijk nieuw talent een reeds geboekte theatertournee van minimaal veertig speeldata te bieden. Alle theaters leveren dezelfde financiële bijdrage, waardoor de benodigde slagkracht wordt gecreëerd. Dit concept kan niet worden uitgevoerd zonder de toewijding van die theaters. Tiemersma: ‘’Zonder de steun van de theaters is het onmogelijk om dit traject door te voeren. We doen dit nu al voor het derde jaar dus theaters erkennen de waarde van dit traject. Op deze manier bieden we gezamenlijk onbekend talent de kans zicht te presenteren aan een groot publiek.’’

De eerste TVB New Artist werd in het theaterseizoen 2017/2018 gelanceerd. Na Benjamin van der Velden (2018) en  Anne & Lisa (2019) gaat Grof Geschud nu op tournee langs de theaters met hun programma ‘Lijmen

NOMINATIE NEERLANDS HOOP 2021

Op voordracht van de VSCD-jury is Grof Geschud genomineerd voor de Neerlands Hoop 2021. De jury: “Lander Severins en Myrthe van Velden zijn jong, maar behandelen de liefde in hun debuutvoorstelling op een zeer volwassenen manier. Hij, de Vlaamse romanticus, is verslingerd aan het verlangen. Zij, de Hollandse nuchterheid zelve, is bang voor haar vermeende oppervlakkigheid. In prachtige sketches en liedjes verwoorden of verbeelden ze elkaars zorgen. Grof Geschud is een perfect op elkaar ingespeelde twee-eenheid, die sentiment verdrijft met realisme en kil ongemak met dromerige romantiek. Lijmen vertelt een eeuwenoud verhaal over aantrekken en afstoten. Tijdloos en toch modern.”

Op de hoogte blijven? Check hun website: www.grofgeschud.eu

    

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder