Anemoon Langenhoff

Docent theateratelier en clownerie

Anemoon Langenhoff (1968) ging naar Ecole International de Theatre Lassaad in Brussel (geënt op het onderwijs van Jacques Lecoq in Parijs) en daarna naar de Academie voor Drama in Eindhoven, waar ze afstudeerde als actrice en docent drama en het cabaret inrolde als één van de Bloeiende Maagden.

Later verlegde ze haar ervaring en talent naar het geven van allerlei soorten drama- en schrijflessen, naar het regisseren van groepen en makers, naar het presenteren van evenementen en het leiden van debatten, naar interviewen in o.a. SPAM!Talkshow en als schrijver van columns bij AVRO Radio, Thuis op Twee, en van columns, essays, artikelen en interviews in de glossy opinie FRITS Magazine. Ook verdiepte ze zich in clownerie, (lied)tekst schrijven, vertellen, videoen werd ze docent bij Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven, bij Buitenkunst, Preau, Fontys Lerarenopleiding in Tilburg, en bij de hofleverancier van cabarettalent: HBO-opleiding de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze docent clownerie is en regisseur.

www.anemoonlangenhoff.nl

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder