Bosch’ Lied

Dit is een (inmiddels) oud nieuwsbericht. Zien hoe het afgelopen is? Check het hier!

Voor wie in ’s-Hertogenbosch woont is het iets waar je onmogelijk omheen kunt. Al jarenlang worden de bewoners er met milde dwang op gewezen dat 2016 in het teken staat van de beroemdste zoon van de stad: Jheronimus van Aken, beter bekend als Jeroen Bosch. Dit omdat het volgend jaar precies 500 jaar geleden is dat hij overleed.

In 2016 komt er dan ook een expositie in het Noordbrabants Museum waarbij veel werk van Jeroen Bosch naar de stad komt. En dat is echt heel erg bijzonder.

In de aanloop daar naartoe zijn wij bezig met een prachtig project: Bosch’ Lied. ‘As we speak’ zijn de beste tekstschrijvers, componisten en vertolkers van het Nederlandstalige (kleinkunst)lied bezig om 10 liederen te maken bij 10 schilderijen. Op 3 en 4 september zijn er voorstellingen in Theater aan de Parade waar deze liederen ten gehore worden gebracht. Dit wordt uiteraard opgenomen zodat er tijdens de expositie ook gebruik van gemaakt kan worden. Wellicht gaan we nóg meer doen met die liederen dus houd onze nieuwsberichten goed in gaten.

Het is sowieso nu al mogelijk om kaarten te kopen voor deze bijzondere concerten; kijk hier!

The_Garden_of_Earthly_Delights_by_Bosch_LR

Terug naar het overzicht

Bachelor of cabaret

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder