Over onze opleiding

Koningstheateracademie: Dé Academie voor Cabaret

De Koningstheateracademie is in 1999 ontstaan omdat de oprichters (Anna Uitde Haag en Frank Verhallen) jonge, talentvolle cabaretiers zagen opkomen, en net zo snel weer zagen verdwijnen, omdat ze niet voldoende bagage hadden om zich op langere termijn staande te houden in het vak.

Deze kleine, lichtelijk anarchistische opleiding is sinds 1999 uitgegroeid tot een opleidingsinstituut met diverse opleidingsvarianten, waaronder de officieel erkende HBO-opleiding tot Bachelor of Cabaret. Studenten aan deze voltijdopleiding hebben dan ook recht op studiebeurs en een  ov-jaarkaart.

Naast het voltijds onderwijsprogramma biedt de Koningstheateracademie diverse deeltijdvarianten aan.

Op deze site vind je veel informatie over de verschillende opleidingsvarianten. Maar je krijgt ook antwoord op andere vragen over de Koningstheateracademie, zoals:

Heb je vragen? Mail of bel ons gerust!

collage_presentaties1

Avans+

De Koningstheateracademie heeft i.s.m. Avans+ haar opleidingsprogramma aangeboden aan de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie). Die constateerde: “De Bachelor of Cabaret van de Koningstheateracademie (…) is uniek voor Nederland. Maar ook internationaal gezien is de opleiding zo typisch passend bij de Nederlandse cultuur dat die nergens anders gelijksoortig wordt gegeven. Het panel heeft met genoegen vastgesteld dat deze de toets der kritiek waar het gaat om basiskwaliteit van een bacheloropleiding met goed gevolg heeft doorstaan.”

Daarmee is de Koningstheateracademie de eerste en enige geaccrediteerde HBO-opleiding tot Bachelor of Cabaret. De opleiding zelf blijft privaat gefinancierd.

collage_presentaties2

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder