Over onze opleiding

Koningstheateracademie: de eerste en enige Academie voor Cabaret

Koningstheateracademie biedt een vierjarige hbo-cabaretopleiding aan voor getalenteerde theatermakers en cabaretiers vanaf 18 jaar. Deze gespecialiseerde opleiding – gehuisvest aan de Havensingel 25 te ’s-Hertogenbosch – ontstond in 1999 op initiatief van Anna Uitde Haag en Frank Verhallen. Sinds 2003 is Anna Uitde Haag zakelijk- en artistiek directeur van de opleiding. In vijftien jaar groeiden de opleiding en het opleidingsprogramma uit tot het huidige hbo-programma ‘Bachelor of Cabaret‘.  Naast het voltijd hbo-programma biedt de Koningstheateracademie ook deeltijdvarianten aan.

Officieel geaccrediteerd programma

Het voltijds opleidingsprogramma van de Koningstheateracademie is officieel geaccrediteerd tot allereerste Bachelor of Cabaret in Nederland. In samenwerking met Avans+ (de commerciële dochteronderneming van Avans Hogescholen) is het opleidingsprogramma aangeboden aan de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dit betekent dat de Koningstheateracademie de allereerste officiële hbo-cabaretopleiding in Nederland aanbiedt. Studenten van de Koningstheateracademie hebben recht op een ov-jaarkaart. De Koningstheateracademie is een privaat gefinancierde onderneming.

Voormalig studenten cabaretopleiding Koningstheateracademie

Wist je dat… verschillende bekende cabaretiers bij ons hebben gestudeerd? Wij noemen namen als Katinka Polderman, Nathalie Baartman, de Dames voor na Vieren, Pieter Derks, Jochen Otten, Louise Korthals, Kirsten van Teijn, Thijs van de Meeberg, Anne Neut en vele anderen.

Bekijk hier alle alumni.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Like dan onze Facebook-pagina!

Audities_aanmeldingen_etc

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder