Hoe werken we?

Werkwijze

We gaan een voorstelling maken. Jouw voorstelling. Door middel van schrijven, zingen en acteren. Dat is de kern en dat zijn de hoofdvakken van de opleiding. In het vak theateratelier werk je samen met een regisseur aan jouw voorstelling, dit kan in solo of groepsvorm zijn. Dan zijn er ook nog ondersteunende vakken, zoals dramaturgie, improvisatietechniek, mime, stem en spraak, cultuurgeschiedenis, filosofie, etc. Deze ondersteunende vakken worden ook veelal ingezet op jouw talent en eindproduct.

Praktijk

In de loop van de opleiding krijgen studenten steeds meer mogelijkheden om hun talent in de praktijk te brengen. Vanuit de opleiding worden optredens georganiseerd in theaters en in het bedrijfsleven. Door deze werkwijze zet je je eerste stappen om met je talent geld te verdienen. Een unieke kans om je schoolgeld alvast terug te verdienen dus! Brood en beleg met jouw talent. Want per slot van rekening moet het je beroep worden. Daarom krijg je als student in de loop van de opleiding ook zakelijke training waarbij je een ondernemingsplan maakt voor jezelf. Hierdoor leer je je te ontwikkelen als artistieke duizendpoot en Young Professional.

Kunstenaar & Ondernemer

We helpen dwarse denkers om hun eigen unieke plek te vinden in de wereld van het cabaret. Als kunstenaar, als ambachtelijk theatermaker, en als ondernemend professional.

Van studenten die afstudeerden aan de Koningstheateracademie kan een buitengewoon hoog percentage zich in de loop der jaren een plek verwerven in het Nederlandse cabaretlandschap en daarvan leven.

Bekijk hier ons docententeam, en check ook uit wie er zoal als gastregisseur of gastdocent bij ons hebben gewerkt!

Werkwijze KTA

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder