Erik Vlasblom

Docent compositie en hommage, muzikaal adviseur

Erik heeft altijd een grote liefde voor het theater gehad en speelde al tijdens zijn conservatoriumopleiding (piano/toetsen) die hij cum-laude afrondde, bij een aantal theaterproducties. In het jaar van zijn afstuderen werd hij gevraagd toe te treden als toetsenist bij het orkest van Toon Hermans, waar hij van 1987 t/m 1998 werkzaam was. In die periode werkte hij mee aan alle theatershows.

Daarna wordt Erik Vlasblom door Robert Long gevraagd orkestleider te worden voor zijn programma “Het lang genoeg jong Concert” dat van 1999-2000 gespeeld gaat worden. Erik schreef alle arrangementen voor dit concert. Er ontstaat een intensieve muzikale samenwerking die duurde tot aan de zomer van 2005.

Met het bedrijf Vlasblom Music Productions heeft hij zeer uiteenlopende projecten, vooral bedrijfsmusicals, met succes uitgevoerd. Bij de Koningstheateracademie heeft hij o.a hommages gemaakt aan: George Brassens, Willem Wilmink, Miel Cools, Ed Leeflang, Hans Dorrestijn en Jan Boerstoel.

“Door zelf op te treden ben ik een betere docent en door les te geven ben ik een betere musicus”.

Aan de Koningstheateracademie is Erik verbonden als docent compositie en muzikaal adviseur.

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder