Dé opleiding tot cabaretier!

Bachelor of Cabaret is een opleiding tot cabaretier. Je bent een kritisch denker, je staat graag op het podium en je hebt humor. Dit zijn de kwaliteiten die wij in een aanstormend cabaretier zoeken. 

‘Dit Was Het Nieuws’ is op zoek naar een nieuwe schrijver, je biedt je aan bij een theatergroep als authentieke en spelende maker, je schrijft je in voor het Amsterdams Kleinkunst Festival, je gaat op tour langs kleine zalen met bevriende cabaretiers. Met de hbo Bachelor of Cabaret ben jij ontwikkeld tot volwaardig cabaretier. Je hebt een eigen expertise, maar weet je je talenten en vaardigheden in verschillende vakgebieden in te zetten.

Voor de Bachelor of Cabaret is een cabaretier een theaterpersoonlijkheid, die herkenbaar is aan een specifiek gevoel voor humor, een visie op de wereld en de vorm waarin dit alles wordt gepresenteerd. Kernvak van de opleiding is theater-maken, waarin we heel persoonlijk met jou en jouw specifieke talent aan de slag gaan. Daarnaast krijg je ook de technische vaardigheden van het acteren, componeren, improviseren, schrijven en zingen aangeleerd. Het bijwonen van voorstellingen is een essentieel onderdeel van het lesprogramma.

Wie zoeken we?

Wij zoeken jonge helden. Dwarse denkers. Die vragen durven te stellen. Aan zichzelf en aan de wereld om hen heen. Die met humor de wereld te lijf gaan. Fijngevoelige poëten, muzikanten en theatermakers die wat te zeggen hebben over de wereld. Omdat het er toe doet. Omdat de ander er toe doet. En omdat ze niet anders kunnen.

Deze jonge helden willen we ambachtelijk, inhoudelijk, theatraal en zakelijk trainen, zodat ze van hun eigenzinnigheid hun beroep kunnen maken. Tot in lengte van jaren

De Koningstheateracademie is in 1999 ontstaan omdat de oprichters (Anna Uitde Haag en Frank Verhallen) jonge, talentvolle cabaretiers zagen opkomen, en net zo snel weer zagen verdwijnen, omdat ze niet voldoende bagage hadden om zich op langere termijn staande te houden in het vak.

Avans

Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft in 2021 bekendgemaakt de Bachelor of Cabaret van de Koningstheateracademie, met ingang van 1 september 2022 volledig te bekostigen met overheidsfinanciering. Naast erkenning en financiering betekent dat ook dat de opleiding onderdeel wordt van Avans Hogeschool. Dit houdt in dat wij per 1 september 2022 een regulier tarief hanteren.

Let op: De Bachelor of Cabaret wordt vanaf komend studiejaar (2022-2023) aangeboden als opleiding van Avans Hogeschool. Dat betekent dat je, om je definitief aan te melden, je moet aanmelden via studielink. Dit is echter nog niet mogelijk, omdat de formele administratie van de overdracht van de opleiding naar Avans Hogeschool nog niet is afgerond.

Officieel is de deadline voor aanmelden in studielink 1 mei. Uiteraard wordt hier om bovenstaande reden van afgeweken. Zodra het mogelijk is om je aan te melden via studielink ontvang je daarvan bericht van ons.

Tarieven (2022-2023):

Hbo ‘Bachelor of Cabaret’ € 2.209,-
   
Playground € 2.600,-
Introductiecursus € 1.200,-
Voorbereidend jaar € 2.600,-
Vooropleiding € 1.400,-

Ben je enthousiast geworden over de opleiding?

Om toegelaten te worden tot de Koningstheateracademie moet je auditie doen. Voor seizoen 2022-2023 zijn de audities op 28 mei, de tweede ronde is op 04 & 05 juni 2022! Voor meer informatie over de auditie-procedure klik HIER!

Je kunt je aanmelden door het auditieformulier in PDF of in Word format te downloaden, het ingevuld aan ons te mailen (secretariaat@koningstheateracademie.nl) en het auditiebedrag aan ons over te maken. Je vindt de benodigde betaalgegevens op het auditieformulier.

De uiterlijke inleverdatum van het auditieformulier is 1 mei 2022. Ook dien je je uiteindelijk via Studielink.nl aan te melden. In verband met de overgang-situatie naar Avans staan wij nog niet op Studielink, dit duurt wat langer. Ga er vanuit dat je dat t.z.t. alsnog moet doen. 

collage_presentaties2

Kijk gerust nog even verder op de site, of klik hieronder  van de volgende informatie

Heb je vragen? Mail of bel ons gerust!

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder