Merel Eigenhuis

Merel Eigenhuis (1993) studeerde Docerend Theatermaker aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten en daarna, uit een grote noodzaak om de rol van theater in de wereld beter te begrijpen, International Dramaturgy aan de Universiteit van Amsterdam. Als dramaturg is ze verbonden aan diverse projecten binnen Fontys Hogeschool voor de Kunsten en werkt ze als freelance dramaturg voor o.a. SPRING Perfoming Arts Festival en Jeudtheatergezelschap Wildpark. Ook buiten de theatersector is ze als dramaturg actief, zoals bij de Politieacademie Midden Nederland, waar ze het onderzoek naar de toepassing van dramaturgie in de generieke opsporing ondersteunt. Het werken in de praktijk en theorie, als (theater)docent en dramaturg, zorgt voor een gevarieerde beroepspraktijk waar Merel zorgt voor een kruisbestuiving tussen de twee velden.

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder