Hbo ‘Bachelor of Cabaret’

De Bachelor of Cabaret is een opleiding voor talentvolle studenten die een carrière in het cabaret ambiëren. Het is een vierjarige voltijd opleiding, dit houdt in dat je vier dagen per week (maandag t/m donderdag) lessen volgt. Tijdens de opleiding bereid je je direct voor op de beroepspraktijk.

Kernvak van de opleiding is het vak theatermaken (theateratelier), waarin we heel persoonlijk met jou en jouw specifieke talent aan de slag gaan. Daarnaast krijgen ook de technische vaardigheden van het acteren, componeren, improviseren, schrijven en zingen de aandacht. Meer weten over de vakken die je krijgt? Klik hier.

Materiaal presenteren en besprekingen bijwonen
Drie keer per jaar presenteren de studenten hun materiaal solo of in groepsverband voor publiek. Daarnaast maakt het bijwonen en voor- en nabesprekingen van voorstellingen een essentieel onderdeel uit van het lesprogramma.

Intensieve individuele begeleiding
De individuele begeleiding van de aankomende theatermaker wordt naarmate de leerjaren vorderen steeds intensiever. Het doel hiervan is de authenticiteit en het vakmanschap zo te ontwikkelen, dat de student zich met succes kan meten met het professionele werkveld.
De nadruk ligt op de artistieke begeleiding, maar de student wordt ook in zakelijk opzicht voorbereid op de overstap naar de directe beroepspraktijk.

Geaccrediteerde en overheidsbekostigde voltijdopleiding
De studenten die de hbo-opleiding volgen hebben recht op een studiebeurs en ov-jaarkaart. Hier kun je meer informatie vinden over het collegegeld.

Je moet eerst een auditie doen om te worde toegelaten. Meer informatie over toelating en aanmelden vind je hier.

Meer informatie over het programma vind je in de studiehandleiding.

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder