Minor

Voor studenten met een propedeuse van een andere opleiding op (tenminste) HBO-niveau biedt de Koningstheateracademie een Minor aan voor 15 of 30 ECTS. Daarbij onderscheiden wij twee verschillende type student:

  • Studenten met een propedeuse van een kunstvakopleiding voor uitvoerend kunstenaar (bijvoorbeeld toneelschool, conservatorium, Rockacademie, docent drama, etc.);
  • Studenten met een propedeuse van een andere opleiding aan HBO of universiteit.

Voor beide type student geldt dat de minor-studenten eerst auditie moeten doen, zodat we in kunnen schatten welk niveau de student heeft. Studenten van een kunstvakopleiding voor uitvoerend kunstenaar zullen grotendeels aan kunnen sluiten bij vakken die we geven aan ons reguliere studenten. Voor het andere type student geldt dat we op basis van hun auditie inschatten welke lessen en op welk niveau zinvol voor hen zijn.

In beide gevallen geldt dat we een definitieve consistente invulling van het minor-programma ‘cabaret’ samenstellen in overleg met de student in kwestie. Wel kun je zelf al kijken wat jou zelf de meest waardevolle weg lijkt om je talent te ontwikkelen.

Instroommoment

Voor de minor bestaat één instroommoment, namelijk bij het eerste semester (september). De audities vinden plaats in mei/juni.

Voor studenten die een lint-minor (een bepaald vak/bepaalde vakken gedurende het hele schooljaar) willen volgen geldt dat zij alleen in september in kunnen stromen. Zelfs een lint-minor van twee jaar is bespreekbaar.

Auditie

Om in aanmerking te komen voor de minor moet dus auditie worden gedaan. Aan de hand daarvan schatten we in hoe het minor-programma kan worden ingevuld.

Ook ontvangen we graag een motivatiebrief waarin wordt uitgelegd welke competenties de student heeft en naar welke competenties hij of zij op zoek is bij de Koningstheateracademie. Hierbij kan je ook alvast zelf kijken welke vakken jou het meest waardevol lijken.

Meer informatie

Meer weten? Neem contact op met Ivana Ivković op secretariaat@koningstheateracademie.nl!

Minor

Bosch’ Lied – 4 september 2016

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder