Playground Plus

De Koningstheateracademie biedt een Playground Plus opleiding aan. Deze is voor iedereen die in een heel ander vakgebied werkzaam is, maar zich graag gedurende één of twee jaar wil ontwikkelen in de skills waar een cabaretier zich van bedient. Deze opleiding is heel specifiek en wordt op maat samengesteld uit de verschillende vakken die de Koningstheateracademie te bieden heeft.

Lesprogramma

Deze opleiding loopt parallel aan de voltijdopleiding, en start dus in september. Om voor de Playground Plus-opleiding in aanmerking te komen kan auditie worden gedaan op de algemene auditie dag in mei. Daarna gaan we met de studenten die deze opleiding willen doen om tafel om te kijken of we voldoende gelijkgestemden hebben om een groep samen te stellen waarvoor we een mooi programma samen kunnen stellen. We streven er uiteraard naar om een lesprogramma samen te stellen waar iedereen uit de groep blij mee is.

Lestijden

  • Deze opleiding bestaat uit 2 x 9 lesweken, vanaf september, en vanaf medio januari.
  • Per week krijg je 6 tot 8 uur les op één dag.

Samenvattend

  1. Als je in aanmerking wilt komen voor Playground Plus doe je auditie;
  2. Bij het insturen van je auditieformulier voeg je motivatiebrief toe waarin je uitlegt wat je achtergrond is en met welk doel je Playground Plus zou willen volgen. Welke expertise mis je in jouw vak, en zou je op willen doen bij deze opleiding;
  3. Vervolgens nodigen we de hele groep die deze opleiding wil volgen uit op de Koningstheateracademie, en gaan we om tafel om de mogelijkheden als groep te bespreken;
  4. Als we tot een mooi programma kunnen komen waar iedereen blij mee is, dan start de opleiding in september.

Ter voorbeeld

Dit jaar bestaat de klas uit 7 personen (o.a. een europarlementariër, huisarts en een postbode). Samen volgen zij theateratelier, zang, acteren en schrijven. Gedurende 2 x 9 lesweken volgen ze deze lessen op de vrijdag. In week 10 presenteren zij hun materiaal (+/- 10 min.) in onze eigen theaterzaal voor publiek.

Meer info

Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze opleiding (afgezien van je auditie)? Stuur dan even een mailtje naar ons!

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder