Playground for professionals

Speciaal voor (oud-)studenten die al een kunstvakopleiding afgerond (of bijna hebben afgerond) hebben is er de mogelijkheid om een verdiepingsjaar te doen op de Koningstheateracademie, waarbij de specifieke vaardigheden van een cabaretier nog toegevoegd worden aan de vaardigheden die zij al hebben. Deze opleiding is heel specifiek en wordt op maat samengesteld uit de verschillende vakken die de Koningstheateracademie te bieden heeft.

Lesprogramma

Deze opleiding loopt parallel aan de voltijdopleiding, en start dus in september. Om voor de Playground for Professionals-opleiding in aanmerking te komen kan auditie worden gedaan op de algemene auditie dag in mei. Daarna gaan we met de studenten die deze opleiding willen doen om tafel om te kijken of we voldoende gelijkgestemden hebben om een groep samen te stellen waarvoor we een mooi programma samen kunnen stellen. We streven er uiteraard naar om een lesprogramma samen te stellen waar iedereen uit de groep blij mee is.

Samenvattend

 1. Als je in aanmerking wilt komen voor Playground for Professionals dan doe je auditie;
 2. Bij het insturen van je auditieformulier voeg je motivatiebrief toe waarin je uitlegt wat je achtergrond is en met welk doel je Playground for Professionals zou willen volgen. Welke expertise mis je in jouw vak, en zou je op willen doen bij deze opleiding;
 3. Vervolgens nodigen we de hele groep die deze opleiding wil volgen uit op de Koningstheateracademie, en gaan we om tafel om de mogelijkheden als groep te bespreken;
 4. Als we tot een mooi programma kunnen komen waar iedereen blij mee is, dan start de opleiding in september;
 5. De lesdag zal in principe op de vrijdag vallen;
 6. De opleiding heeft een duur van 2 x 9 lesweken, met aansluitend in week 10 een presentatieavond met de gehele groep in onze eigen theaterzaal;

Voorbeelden

Voorbeelden van studenten in deze opleiding kunnen zijn:

 • Een (oud-)student Muziektheater;
 • Een (oud-)student Docent Theater;
 • Een (oud-)student Toneelschool;
 • Een (oud-)student beeldende kunst die meer wil gaan doen met performance;
 • Een (oud-)student Theaterwetenschappen;

Minor

Let op: Ben je vergevorderd in je huidige (kunstvak-)opleiding? We bieden naast deze Playground for Professionals ook een minor aan.

Meer weten?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze opleiding (afgezien van je auditie)? Of heb je een andere vraag? Stuur dan even een mailtje naar ons!

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder