Roovers & van Leeuwen

Leun vooral niet te snel achterover, want één ding weet je bij deze heren zeker: je kunt nergens van op aan. Meeuw Roovers en Robert van Leeuwen bouwen op om af te breken en niemand weet precies waar de ene sketch begint en waar de andere ophoudt. Zelfs zij niet.

Als cabaret duo dagen ze elkaar en hun publiek uit in een achtbaanrit vol absurditeit en keiharde schakels waarin verschillende werelden samen lijken te komen en alles opeens aan de hand kan zijn.

In 2015 studeerden Roovers & van Leeuwen af aan de Koningstheateracademie en wonnen in datzelfde jaar het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Daarnaast stonden zij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2015.

Uit het juryrapport van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival:

“Met hun absurdistische benadering en onverwachte wendingen weet het duo Roovers en van Leeuwen het publiek te boeien. Hun timing is vanavond erg sterk, en het geheel zit strak en professioneel in elkaar.”

“Roovers & van Leeuwen is goed op elkaar ingespeeld en scoort de ene lach na de andere… Ze staan garant voor een half uur puur vermaak en oogsten terecht een enthousiast slotapplaus.”

8Weekly over Roovers & van Leeuwen:

“Hoewel het verleidelijk is om allerlei vergelijkingen te doen met andere cabaretduo’s, zou dat Roovers & van Leeuwen ernstig tekort doen.”

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder