Suzanne Kooloos

Docent dramaturgie en onderwijscoördinator

Suzanne Kooloos (1986) studeerde Kunst- en Cultuurgeschiedenis (BA) aan de Universiteit Utrecht en Dramaturgie (MA) aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt op verschillende plekken in het theaterveld, onder andere als dramaturg, docent en onderzoeker. Zo werkte ze bijvoorbeeld voor Theater Instituut Nederland, Toneelhuis Antwerpen en de Universiteit van Amsterdam. Ze doet ook historisch onderzoek naar theater: haar proefschrift gaat over een culturele crisis in de vroege achttiende eeuw (ca. 1720) die ontstond door de plotselinge opmars van financiële speculatie. Humor speelt in dit onderzoek ook een rol – de pamfletten en gravures over deze crisis zijn vrijwel altijd satirisch. Suzanne werkt altijd vanuit een sterke maatschappelijke en persoonlijke betrokkenheid, zowel in de academie als in de praktijk.

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder