The Funniest Festival Ever

De Nacht van de Humor

1 september 2021, 16:00 tot 01:30 , HAL8 – Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch

Één lange nacht waarin we humor bevragen en beleven. The Funniest Festival Ever vult met een programma vol hiphop, toneel, circus, muziek en ja, natuurlijk ook een beetje cabaret de Brabanthallen van Den Bosch. Samen met u wordt humor in al zijn vormen onderzocht. Wat de één een steengoede grap vindt, is voor de ander een grove belediging.

Tegen de achtergrond van de toenemende belangstelling en urgentie van het onderwerp ‘humor’ biedt TFFE op 1 september in een interdisciplinair programma aan vol theater, film, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog rondom humor. Met kunstenaars uit allerlei disciplines, met humorwetenschappers en met name met jonge makers gaan we een ruimte creëren waarin humor kan worden beleefd, beproefd en bevraagd. TFFE wordt een vrijplaats, een Fringefestival voor alle vormen van humor in een doorlopend artistiek en wetenschappelijk experiment waarin kunst, wetenschap en talentontwikkeling samenkomen en elkaar wederzijds inspireren, aanzetten tot reflectie, verwondering en nieuwe inzichten. TFFE biedt een platform voor een nieuwe generatie makers. Het geeft hen de mogelijkheid om podiumervaring op te doen, uren te maken of op een andere manier hun werk te tonen en hun werk te testen. TFFE legt de link tussen verschillende disciplines van humor. Jonge makers uit allerlei verschillende hoeken krijgen de kans om kennis te maken en het gesprek aan te gaan over humor. Humor onthult over het menselijke van ons menszijn.

In en rond het festival zullen uiteraard ook veel ervaren makers te zien zijn. Je ziet bijvoorbeeld de allereerste try-out van de nieuwe voorstelling van Stefano Keizers. De dames van Damn, Honey gaan met Dick Zijp het gesprek aan over humor. Kiki Schippers is een jonge cabaretière met een groot verlangen om zich artistiek te mengen in het publieke debat. En Ramon Chatrer geeft gehoor aan zijn lusten en driften in zijn voorstelling ‘Roestplaats’.

Ben jij een maker die iets met humor doet? Doe dan mee in onze zoektocht naar The Funniest Talent Ever. Wie weet mag jij 1 september komen optreden in de Brabanthallen. De winnaar krijgt een betaalde speelplek op TFFE 2022. Daar bovenop krijgt de winnaar de fel begeerde positie van protegé. Dat betekent dat Theater aan de Parade je een jaar lang op maat gemaakte ondersteuning geeft om jou en jouw materiaal op de kaart te zetten. Inschrijven kan eenvoudig hier.

Tickets zijn hier verkrijgbaar. Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Terug naar het overzicht

Bachelor of cabaret

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder