The Funniest Festival Ever

The Funniest Festival Ever
How humor works


Za 12 sept  12:00 – 22:00

Op zaterdag 12 september is het zover; dan vindt de eerste editie van The Funniest Festival Ever (TFFE) plaats! Een gloednieuw, internationaal humorfestival voor iedereen die ooit een grap heeft gemaakt of ergens om heeft gelachen. We duiken diep in de wereld van alles wat op de lachspieren werkt.

Hoe werkt humor eigenlijk? Hoe werkt een grap? En wat is de functie van humor? Op deze vragen proberen wij met jullie op een luchtige manier antwoord te vinden. Met een breed aanbod van kunstenaars die humor gebruiken gaan wij op zoek: van cabaretier tot columnist, van circusartiest tot cartonist, en alle kunstvormen daartussen waar wij nu niet op kunnen komen.

We trappen de dag af met een debat van verschillende cabaretrecensenten van de Nederlandse dagbladen. Daarna volgt een vol middagprogramma met korte voorstellingen, lezingen en interactieve workshops.

’s Avonds spelen wij een wervelende voorstelling, gepresenteerd door Theo Verbruggen, met gevestigd talent als Minoux, Michiel Lieuwma (de Snijtafel) en Elke Vierveijzer en aanstormend talent als Grof Geschud, Vlamousse en Anne&Lisa.

Kaarten op de website van Theater aan de Parade. Wees er snel bij, want er is beperkte plek!

Programma van de dag vind je hier:

Audities

Ken jij humortalent? Of wil je zelf spelen op The Funniest Festival Ever? Doe dan auditie!
Op de dag zelf worden 3 auditanten geselecteerd door Leo Alkemade en Minou Bosua, om ’s avonds mee te spelen in de line-up van het festival. Daarnaast krijg je als winnende auditant een betaalde speelplek en zeggenschap over de randprogrammering op TFFE 2021!

TFFE is een co-productie van de Koningstheateracademie, Theater aan de Parade en de Brabanthoeders. Mede mogelijk gemaakt door CityMarketing en het Pop-up-fonds van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder