Vlamousse

“Vlamousse heeft het lef om taboe-onderwerpen op tafel te gooien (…) ze grossieren in catchy woorden die lekker bekken en blijven hangen (…) Saampies is een prettig lomp en speels programma.”

Jury Leids Cabaret Festival

Vlamousse is een jong en onfris cabaretduo (ze zweten gewoon snel) dat bestaat uit Brigitte van Bakel en Maya van As. Beide als solist afgestudeerd aan de Koningstheateracademie vinden zij elkaar twee jaar later, in mei 2018, als duo.

Gewapend met een gezamelijke passie voor het klein menselijk leed maken ze hun eerste half uur durende voorstelling Saampies waarmee ze zichzelf januari 2019 in het Leids Cabaret Festival storten. Hier winnen ze de Studentenjuryprijs. Later zou men zeggen dat ze bij de uitreiking van die prijs het podium op stormden ‘alsof ze verdomme de Nobelprijs voor de Vrede hadden gewonnen.’

De nasleep van de prijs brengt Vlamousse langs optredens op theaterfestivals, studentenintroductieweken, museumnachten, huiskamerfestivals, feministische bijeenkomsten en ga zo maar door. Ondertussen ontwikkelen ze Saampies hard door tot een avondvullende voorstelling die in november 2020 in premiere zou gaan.

https://vlamousse.nl

Haal talent in huis!

Meld je aan voor de Lammerentour en haal 3 cabaretiers in huis. Gratis!
Lees verder

Ervaring opdoen tijdens je studie

Uniek aan de KTA is dat je al tijdens je studie de mogelijkheid hebt om een deel van je collegegeld terug te verdienen. Je bent als cabaretier immers niet alleen kunstenaar, maar ook ondernemer!
Lees verder

BACHELOR OF CABARET

KTA biedt de eerste en enige officiële HBO-opleiding aan tot cabaretier in Nederland. De Bachelor of Cabaret is een vierjarige voltijd opleiding.
Lees verder